سفارش تبلیغ
صبا ویژن

تفاوت مواد شیمیایی آزمایشگاهی با سایر مواد شیمیایی

نظر

مواد شیمیایی آزمایشگاهی در آزمایشگاه ها به عنوان اصلی ترین مواد مورد استفاده محسوب می شوند به طوری که تمام وسایل و دستگاه های آزمایشگاهی معمولا برای آنالیز و تجزیه تحلیل اجزای سازنده یک ماده از مواد شیمیایی آزمایشگاهی با عناصر معلوم و مشخص به کار می روند.

 

 گرید مواد شیمیایی آزمایشگاهی روی بسته بندی کنار نام ماده و مشخصات شیمیایی و فرمول آنها درج می شود که به گونه ای معرف درصد خلوص شان نیز می باشد.

مواد شیمیایی آزمایشگاهی از لحاظ فرمول شیمیایی و ماهیت با مواد صنعتی و خوراکی موجود در بازار یکسانند، اما مواد در گرید و خلوص آزمایشگاهی معمولا دارای درصد خلوص بالا می باشند.

 

این مواد آزمایشگاهی بر اساس کاربردشان و نیاز مصرف کنندگان در گرید های مختلفی که هر کدام درجه خلوص مختص خود را دارند از قبیل گرید های Extra pure – GR – ACS – HPLC – BioChemistry طبقه بندی می شوند.

مواد شیمیایی مرک

راهنمای یافتن کد مواد شیمیایی مرک

فروشگاه مواد شیمیایی

قیمت مواد شیمیایی مرک

روش تشخیص مواد شیمیایی آزمایشگاهی اصل از مواد شیمیایی آزمایشگاهی تقلبی

تفاوت مواد شیمیایی آزمایشگاهی با سایر مواد شیمیایی

ماده مرجع آزمایشگاهی چیست؟

مواد مرجع گواهی شده یا مواد استاندارد تأیید شده شاهدها، کنترل ها یا استانداردهایی هستند که جهت اندازه گیری کیفیت یا ردیابی مواد و اندازه گیری باقیمانده مواد به کار می روند. استاندارد مرجع برای یک واحد اندازه گیری ابزاری است که کمیت مورد نظر برای اندازه گیری را در خود جای داده است، و ارزش آن با مرجع پایه کالیبراسیون، متناسب است.

 

 در بالاترین سطح، ارزش یک استاندارد مرجع اصلی یا اولیه در مقایسه با یک مرجع پایه تعیین می شود. به عنوان مثال، جرم بر اساس یک جسم مرجع که توسط موسسه بین المللی اوزان و آحاد در فرانسه تعیین شده، تعریف می شود. هر استاندارد اصلی یا اولیه به طور معمول تحت اختیار و نظارت قانونی یک سازمان ملی استاندارد است.

 

از آنجا که بیشتر ابزارهای تحلیلی به طور مقایسه ای عمل می کنند، برای کالیبراسیون دقیق آنها نیاز به یک نمونه مرجع با ترکیب مشخص است. این مواد مرجع با بهره گیری از فرآیندهای بسیار دقیق و بر اساس مستندات تأیید شده، تولید می شوند. این مواد معمولاً به همراه یک تأییدیه ارائه می شوند که در آن روش اندازه گیری، مواد به کار برده شده و دستگاه های استفاده شده جهت تعیین خواص و مقادیر ماده مرجع دقیقاً مشخص شده و از این حیث با مواد آزمایشگاهی عادی کاملاً متفاوت اند.

 

در سیستم های مدیریت کیفیتی که دریافت تأییدیه های آزمایشگاهی جهت صدور گواهی های ملی و بین المللی استاندارد مثل ISO 9000 و ISO 17025 لازم است، استفاده از مواد مرجع جهت صدور گواهی ها الزامی است.

 

مواد مرجع تأیید شده به طور کلی از مواد مرجع (تأیید نشده) بسیار معتبرترند ولی به دلیل اینکه این مواد همیشه قابل تهیه و یا در دسترس نیستند، در اکثر مواقع از مواد مرجع (تأیید نشده) به جای آنها استفاده می شود. این مواد تنها در جزئیات اطلاعات قید شده در گواهی با مواد مرجع تأیید شده تفاوت دارند (جزئیات کمتری در گواهی ها قید شده است).

 

تعاریف

 

ماده یا جسمی که یک یا چند ویژگی ارزشی آن چنان همگن و تثبیت شده اند، که می توان آن را جهت کالیبراسیون یک وسیله یا دستگاه، ارزیابی یک روش اندازه گیری یا اندازه گیری مقادیر مواد به کار برد.

 

ماده مرجع گواهی شده Certified Reference Material (CRM)

 

ماده مرجعی که همراه با گواهی ای است که در آن یک یا چند ویژگی ارزشی ماده مرجع توسط فرآیندی که ارتباط آن با واحدهای اندازه گیری این ویژگی ها به دقت قابل ردیابی و شناسایی است که در آن مقادیر این ویژگیهای ارزشی قید و گواهی شده و میزان عدم قطعیت هر یک از مقادیر تأیید شده با تعیین میزان عدم قطعیت اعلام شده است.

 

برگردان: سید اقبال وکیل زاده ابراهیم 

 

مطالب مرتبط

 

مواد شیمیایی مرک

راهنمای یافتن کد مواد شیمیایی مرک

فروشگاه مواد شیمیایی

قیمت مواد شیمیایی مرک

روش تشخیص مواد شیمیایی آزمایشگاهی اصل از مواد شیمیایی آزمایشگاهی تقلبی

تفاوت مواد شیمیایی آزمایشگاهی با سایر مواد شیمیایی

ماده مرجع آزمایشگاهی چیست؟

سود پرک

 منبع:minatajhiz.